آموزش مدل سازی حجمی در کتیا بخشی از آموزش مربوط به محیط (Part design) این نرم افزار میباشد. CATIA به صورت لغوی مخفف (Computer Aided Three Dimensional Interactive Application) است. این یک نرم افزار قدرتمند در زمینه طراحی به کمک رایانه (CAD) ، ساخت و مونتاژ با کمک رایانه (CAM) و مهندسی به کمک رایانه (CAE) میباشد و در حوزه های ذکرشده کاربرد دارد. این سه ویژگی، باعث محبوبیت و کاربرد وسیع نرم افزار کتیا نسبت به سایر نرم افزارها در میان شرکت های برجسته و همچنین صنعت شده است. کتیا ر را میتوان در حال حاضر یکی از قدرتمندترین و کاربردی ترین نرم افزارها در زمینه های ذکر شده دانست.
User-Friendly و آسان بودن محیط کاربری کتیا برای یادگیری، سبب تسریع رشد آن در میان جامعه مهندسی و دانشگاهی شده است. این نرمافزار بالغ بر 40 تا 50 محیط کابردی مختلف را شامل بوده که هرکدام در یک قسمت از روند طراحی، شبیه سازی، ساخت، تولید و مونتاژ به کارمی روند. همچنین امروزه در حوزه مهندسی معکوس نیز از نرم افزار کتیا برای قالب سازی و شبیه سازی قطعات استفاده کثیری شده و جزو ساده ترین نرم افزارها، از لحاظ گرافیکی طبقه بندی می شود. قابلیت Import و لینک کردن نمونه های خروجی از کتیا با اکثر نرم افزارهای طراحی (CAD) را میتوان از ویژگی های برجسته این نرم افزار تلقی نمود.
از جمله نرم افزارهای مرتبط با خروجی های کتیا میتوان به تعدادی از موارد زیر اشاره کرد :
- SOLIDWORD
- ANSYS
- ABAQUS
- GAMBIT
- MATLAB
از کاربرد این نرم افزار در حوزه صنعت و مهندسی معکوس میتوان به محیط های کاربردی زیر اشاره کرد. محیط Machining برای تولید کدهای ماشینهای CNC و محیط Wireframe and Surface Design برای ویراش و بهینه سازی پلن های خروجی از دستگاه های CMM. هرکدام از این محیط ها برای طراحی مقاطع سه بعدی از محیط Part Design استفاده می شود. بنابراین اصلیترین وظیفه محیط Part Design فراهم کردن ابزارهای مورد نیاز جهت طراحی در سه بعد است که در گامهای بعدی برای تولید، مونتاژ و … بکار می روند که در آموزش مدل سازی حجمی در کتیا به آن کاملا پرداخته میشود.
محیط پارت دیزاین، یکی از مهمترین بخشهای این نرمافزار میباشد که به منزله طراحی و شبیه سازی قطعات و مجموعه های مورد نظر کاربرد وسیع دارد. همین موضوع باعث شده است که آموزش محیط Part Design، Assembly Design و Drafting پیش نیاز و ملزومه فرایند طراحی، مونتاژ و ایجاد نقشه های قطعات و مجموعه ها باشد. بنابراین آموزش مدل سازی حجمی در کتیا پایه و اساس شروع فرآیندهای مذکور میباشد.
در آموزش مدل سازی حجمی در کتیا (رایگان)، تمامی نوارابزارها و Toolbox های موجود در این محیط بخصوص دستورات Pad و Pocket پوشش داده شده اند. همچنین سعی شده است که مطالب به صورت گام به گام با جزئیات کامل به منظور طراحی هندسه پایه و مدل سازی حجمی ارایه داده شوند. نحوه ایجاد هندسه، اندازهگذاری و قیدگذاری مطابق با استانداردهای موجود به همراه مثال های کاربردی آموزش داده شده اند.
سرفصل های پوشش داده شده در این آموزش :
- آشنایی با محیط کاری و ساختار کار در Part Design
- آشنایی با نحوه ایجاد قطعات سه بعدی با استفاده از انواع دستورات Pad
- آشنایی با انواع روش های حذف بخشی از قطعات سه بعدی ایجاد شده توسط دستورات زیر مجموعه Pocket